Popkoor Goed gestemd - het gezelligste koor van de bollenstreek
Over ons

Over ons

Onze geschiedenis

De eerste ideeën starten medio September 2011 om een heus Popkoor op te richten in Voorhout. Hoe doe je dat, hoe benoem je dat als je dat nog nooit hebt gedaan. Met wat semiprofessionele adviezen en leuke ideeën start een mooi project.


Een plan, adverteren, aandacht vragen voor het startende koor en wat enthousiaste mensen, maakt dat we in contact kwamen met Leendert-Jan Veldhuyzen, onze dirigent.


Op Maandag 9 Januari 2012 zag Stichting Goed gestemd, bij de notaris, het levenslicht, de stabiele basis voor Popkoor Goed gestemd! Alle ideeën werden plannen waarna op 6 maart 2012, het grote avontuur begon.


Het eerst kleine optreden in de gymzaal van de school was al een groot succes en zo volgde er meer. Veel fijne mensen met goede ideeën en geweldige steun maakt dat we prachtige projecten hebben kunnen beleven. We zijn uitgegroeid tot een grote hechte groep enthousiaste zangers en zangeressen.


Op naar 5 oktober 2024 #12½JaarPopkoorGoedgestemd!


Groetjes, Yvonne Jongeleen (voorzitter)

2012

2013

2017

2024

Yvonne Jongeleen start Popkoor Goed gestemd! Op 6 maart 2012 is de allereerste repetitie.

Ons eerste Paradiso optreden was er één om nooit te vergeten. Wat was het spannend! Maar wat hebben we genoten op dat podium. Het was zeker niet de laatste keer in Paradiso. Ook in 2019 en 2023 stonden we met koor en band uit volle borst te zingen.

11 maart 2017 was ons 5 jarig jubileum concert in de Tulp in Voorhout. Een haast niet te overtreffen concert met alles erop en eraan. Een professioneel podium, choreo's, een band met extra blazers en strijkers en afterparty maakte het feest compleet

Dit jaar bestaan we 12,5 jaar. En dat vieren we op 5 oktober. Hou je agenda vast vrij op die dag want dit wordt het concert dat je gewoon niet wilt missen!! Meer informatie volgt in de aankomende maanden. 

4 Stemgroepen

Alten


Alt is een lage vrouwelijke zangstem in de muziek, en eveneens de tweede stem in de vierstemmige muzikale harmonieleer. Tevens wordt 'alt' gebruikt als aanduiding voor een zangeres met een altstem.

Mezzo's


Een mezzosopraan is in de muziek een middelhoge vrouwelijke zangstem, met een bereik van ongeveer een a klein tot a", in omvang liggend tussen de alt en sopraan. Veel mezzosopranen hebben een donkerdere (of rijkere) stem dan sopranen. Sommigen hebben echter precies hetzelfde bereik.

Bassen


De bas (van Latijn bassus, diep, laag) is in de zangkunst de laagste mannelijke zangstem met een toonomvang van ongeveer E groot tot d'. Ook degene die zingt met deze stem wordt als 'bas' aangeduid.

Sopranen


"Een sopraan (uit het Italiaans: sopra: boven) is in de muziek een hoge vrouwelijke zangstem. Tevens is het een aanduiding voor een zangeres met een sopraanstem."

DIRIGENT

LEENDERT-JAN VELDHUYZEN

Al 12,5 jaar de dirigent van Popkoor Goed gestemd!

Leendert-Jan Veldhuyzen (1971) studeerde schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium van 1998-2003. Hij was docent Muziek op het Bonaventuracollege in Leiden tot 2006 waarna hij Rector werd op achtereenvolgens de Roncalli Scholengemeenschap in Bergen op Zoom, het Berlage Lyceum in Amsterdam en tenslotte van de door hem zelf opgerichte Nieuwe Internationale School van Esprit (DENISE) in Amsterdam. Sinds begin 2020 is hij bestuurder van Stichting KOLOM met 14 scholen voor Speciaal Onderwijs en Praktijkonderwijs in Amsterdam en Haarlem.


Leendert-Jan heeft sinds 1995 verschillende koren gedirigeerd waaronder Dawwagiem (Voorschoten), Dabar (Leiden), OJKM (Leiden), Jeugdkoor St.Willibrord (Oegstgeest) en Jevoa (DeZilk/Vogelenzang/Bennebroek). Hij was oprichter en muzikaal leider van Musicalgroep Kerk en Theater in Oegstgeest en stond aan de basis van de Hakuna Matata in De Zilk. Van 1999 tot 2016 produceerde en dirigeerde hij vanuit zijn eigen productiemaatschappij Veldwerk ruim 100 musicalproducties in de regio. Sinds de oprichting in 2012 is hij de vaste dirigent van Popkoor Goed Gestemd in Voorhout

Goed gestemd Band

Onze commissies

We hebben een heel actief koor. Zingen is onze hobby maar daar blijft het niet bij. Er worden regelmatig borrels georganiseerd, een jaarlijkse workshopdag en niet te vergeten het Goed gestemd Songfestival. Dat door Boys will be Boys (Ton, Ton en Leendert-Jan) om wordt getoverd tot een onvergetelijk evenement. Voor al deze activiteiten zetten een flink aantal koorleden zich in.

Het bestuur

Zij zorgen dat altijd alles tot de puntjes is geregeld. En er van alles wordt georganiseerd. Het bladmuziek ligt voor je klaar en iedere repetitie zorgen zij voor koffie en thee. 

Evenementen

Ben je bij het korenfestival geweest in mei 2023? Dan weet je hoe goed alles is geregeld. Niets is te gek!

Textpiration

Om ons helemaal in te leven zorgt de textpiration commissie ervoor dat ieder liedje door het hele koor wordt doorleefd. Zo zingen we de juiste woorden, melodie en met de juist emotie.

Kleding

Ieder optreden vraagt om een eigen look. De kleding commisie zoekt mooie combi's bij elkaar zodat we goed voor de dag komen. 

Boys will be Boys

Zij vormen het kloppende hart van menig creatieve activiteit zoals het Songfestival. Wist je dat ze ook al 3 nummers voor het koor hebben geschreven. Meer weten? Bezoek dan ook een keer hun Youtube kanaal.

Choreo

Met zang alleen kom je er niet. We zijn geen stijve harken dus het ritme en dans zit er lekker in. 

Rehearse

Ondanks dat iedereen z'n best doet om noten te lezen is het een enorme hulp dat alle nieuwe liedjes per stemgroep door een koorlid worden ingezongen en iedereen via de Rehearse app kan oefenen.

Borrel

Waar zou je zijn zonder een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. De borrelcommissie zorgt voor het natje en droogje op z'n tijd.